Yemeksepeti HQ

Client
Yemeksepeti
Startıng Date
2011
End
2012
Scale Raw
2000 m²
Locatıon
İstanbul
Scale
1000 - 5000 m²

Sprawled across 2000 square meters over five full floors and a basement/parking floor, the existing six-storey building was reorganised and converted into an office space for the Yemeksepeti project. The primary objective of the project was to reflect the young, dynamic, unique, and fun working environment of the company on the office spaces. With this idea in mind, the project foresaw well-lit and spacious areas that would arouse a feeling of belonging among the employees.

Colorful and vivid working paces with a sense of character were thus envisaged. In addition, recreation, meeting, and play areas –including PlayStation, table tennis, basketball, etc. – were designed to allow the predominantly young employees to take a break from the daily stress of the work environment.

The focal point of the project was the transformation of the existing car elevator between the ground and parking floors into meeting room in motion. Hence, the meeting room was designed to travel to the floor on which the meeting would be held such that visitors could observe the building and the work environment of the office from a different perspective. The top floor of the office building is designed as an activity and meeting space. Due to the furniture comprised of moveable modules and stands that can be opened or closed at will, this floor makes room for various group activities and screenings.

Design Team:
Onat Över, Emre Erenler, Türkan Yılmaz, Yasemin Hacıkura, Quentin Gaucher, Ayşe Selin Gürel, Serhat Özkan

Construction Coordinator:
Onat Över, Serdar Demir
Photography:
Cemal Emden