Sahibinden.com GM

Client
Sahibinden.com
Startıng Date
2012
End
2012
Scale Raw
5000 m²
Locatıon
İstanbul
Scale
5000 - 10000 m²

Teknoloji şirketinin ruhuna ve kurumsal duruşuna uygun olarak tasarlanmış sahibinden.com ofisi, çalışan verimliliğini ve bütünsel konforunu arttıracak çözümler düşünülerek ele alınmıştır.
Projede sadece çalışılan değil sosyal aktivitesi de olan bir çalışma alanı yaratmak önceliklidir.Bu doğrultuda çalışanların iş dışında da vakit geçirebilecekleri farklı işlevler için mekanlar ayrılmış ve ayrıca şirketin uzun vadedeki büyüme öngörüsü incelenerek gerekli ofis kapasitesi sağlanmıştır.

Yönetim kurulu,toplantı odaları ve çalışma alanlarının büyük çoğunluğunun yer aldığı 2. katın planlamasında binanın eliptik formu yönlendirici olmuştur. Geneli açık ofis olarak tasarlanan bu katın toplantı odası ve yönetici odası gibi kapalı mekanları yine bina formu gereği cepheyle ilişkilendirilmeden çözülmeye çalışılmıştır. 2. katın girişinde bulunan toplantı ve yönetici odalarına ait mekanlar planlanırken yerin verimli kullanılması amacıyla tercih edilen amorf formlar sağır duvarlarla oluşturularak ofis alanlarıyla ilişki koparılmaya çalışılmıştır.

Bina cephesi ile taşıyıcı hat arasında kalan ve çevresi 250 m. eden eliptik alan koşu parkuru olarak düzenlenerek rekreatif işlevlerin çalışma alanları ile içiçe geçmesi fikri öne çıkartılmıştır. Bu katın planmasında önem verilen diğer bir konu da binanın tam merkezinde yer alan toplanma alanıdır.Mekan, çalışanların sosyalleşebileceği,aynı anda farklı toplantı modellerine mekan oluşturabilecek ,oyun odası ve TV köşesi gibi eğlenceli alanlarla güçlendirilmiştir.

Ofisin 1500 m² lik B1 katında çalışma alanı yoğunluğu daha az olup,çalışanların bir araya gelebileceği sosyal alanlar ağırlıklı olarak yer almaktadır. Bu katın 5 m lik tavan yüksekliğinin avantajı ile oluşturulan asma katlar ve bunların ortasında kalan 225 m² lik yüksek hacimli ve çok amaçlı kullanıma uygun alan, katlar arasındaki köprülü geçişler ile çevrelenmiştir.Aynı zamanda bu mekana açılan basketbol sahası,fitness alanı ve kafeterya alanlarıyla çalışan odaklı bir ofis yaratılmıştır.”Brainstorming” adı verilen mekan, genç ve dinamik bir yapıya sahip olan sahibinden.com çalışanlarının yeni fikirlerin ortaya çıkmasında ihtiyaç duydukları,ofis mekanlarından kopuk ve kendilerini başka bir ortamda hissedetmelerini sağlayacak şekilde düzenlenmiştir.

< Tasarım Ekibi:
Emre Erenler, Türkan Yılmaz, Ayşe Selin Gürel, Ülkücan Turhan, Quentin Gaucher, Ezgi Sönmez, Niyazi Külahlı, İsmail Serdar Demir

Uygulama / Şantiye Koordinasyon:
Erginoğlu & Çalışlar Mimarlık
Statik Proje:
YBT Yapısal Tasarım
Mekanik Proje:
Arkon Mekanik
Elektrik Projesi:
Enkom Mühendislik
Ana Yüklenici:
Erginoğlu & Çalışlar Mimarlık
Statik Alt Yüklenici:
ARSER
Mekanik Alt Yüklenici:
GBA Mühendislik
Elektrik Alt Yüklenici:
627 Mühendislik
3 Boyutlu Görselleştirme:
Artı Eksi Sıfır Mimarlık ve Görselleştirme
Fotoğraflar:
Emre Dörter