RG House

Client
RG
Startıng Date
2007
End
2012
Scale Raw
1097 m²
Locatıon
İstanbul
Scale
1000 - 5000 m²

RG House entails the renovation project of an existing apartment/yali (seaside mansion) located in Baltalimanı. Reflecting the architectural style of 1970s, the building was structurally quite weak. Following static reinforcement, the building is rendered a new function in light of needs of its new residents.

Formerly used as an apartment building with independently in habited flats on each floor, the building is designed as a single house catering to its new family and guests.Located on the Bosphorus, the building now carries a simple, understated façade design that complies with the silhouette of the shoreline. Therefore, the exterior is clad with beige-grey stone and the side overlooking the Bosphorus view features an uninterrupted joinery system.

Design Team:
Ülkücan Turhan

Project Management:
Erginoğlu & Çalışlar Mimarlık
Construction Coordinator:
Umur Öke
Statical Project:
Modern Müh., Mutlu Müh.
Mechanical Project:
Arkon
Electrical Project:
Enkom Mühendislik
General Contractor:
Erginoğlu & Çalışlar Mimarlık
Statical Contractor:
Umur Öke
Mechanical Contractor:
DSM Mühendislik
Electrical Contractor:
Bileşim Elektrik
3D Rendering:
Artı Eksi Sıfır Mimarlık ve Görselleştirme
Photography:
Cemal Emden