Koç Lisesi Yüzme Havuzu

Client
VKF
Startıng Date
2011
End
-
Scale Raw
4800 m²
Locatıon
İstanbul
Scale
1000 - 5000 m²

Özel Koç Lisesi zaman içinde kent merkezinden oldukça uzakta bulunan arazisine bir master plan olmaksızın yayılmış ve bunun sorunlarıyla yüzleşmiştir. Kapalı yüzme havuzu projesi okul kampüsünün gözbebeği olacak bir bina olarak tasarlanarak kendisinden sonra yapılacak binalara bir kalite eşiği oluşturmayı hedeflemiştir. Bu şekilde kampüsün mimari gelişiminin sağlanması beklenmektedir.

Kampusün yeni planlanan giriş aksından ilk algılanacak yapı aynı zamanda açık spor alanları ile komşudur. Çevresindeki yapılarla yükseklik yarışına girmemek için havuz binası kısmen gömülmüş ve peyzajın bir parçası olacak şekilde dört tarafa eğimli yeşil örtü ile bağlanmıştır. Kubbe strüktüre eklemlenmiş ters kubbe saçak açık spor alanlarına doğal bir yeşil tribün mekanı sunarken reflektif kaplamasıyla peyzajı kuvvetlendiren bir sanat objesi gibi algılanmaktadır.

Tasarım Ekibi:
Arman Akdoğan ile birlikte.

3 Boyutlu Görselleştirme:
IND