4129GREY Ofis

Client
4129Grey Reklam Ajansı
Startıng Date
2015
End
2016
Scale Raw
2200 m²
Locatıon
İstanbul
Scale
1000 - 5000 m²

4129Grey reklam ajansı projesi, alışılmadık bir birleşmeye ortak çalışma alanı yaratma fikri ile ele alınmıştır. Başarılı, yerel ve dinamik 41!29? dijital reklam ajansının, Uluslararası ve daha geleneksel olan ‘Grey’ reklam ajansını devralması, tasarımın bu geleneksel ve dijital çalışma ortamlarını birleştirmek üzerine kurulmasını sağladı.

Bir ajansın ihtiyacı olan tüm mevcut ve geleneksel ihtiyaçları karşılamanın yanında, ofis mekanının, yeni durumların veya tasarım metotlarının gerektireceği büyümeye ve esnekliğe de imkan sağlaması gerekiyordu.

Mevcut mekanda, tek katta ve ‘U’ plan şeması şeklinde yer alan, 2200 m2’lik bir ofis alanında kurulan ajans, doğal ışığın yetersizliğinden dolayı 200’den fazla kişiye çalışma mekanı sağlayabilmek için geniş bir ‘açık ofis’ olarak tasarlandı.

Çoğunlukla büyük ekranlarda masaüstü düzende çalışan tasarım ekibi, yüksek oranda kontrol edilemeyen ışıktan rahatsız olacağından açık ofis, mekanın doğal ışık almayan alanlarında konumlandırıldı. Böylelikle yapay ve kontrol edilebilir aydınlatma sistemleri etkin olabilecekti. Ortak çalışma alanları olarak düşünülerek tasarlanan toplantı odaları, pencerelerin yanına şeffaf kutular olarak yerleştirildi. Bu şekilde toplantı odalarının arkasında kalan masaüstü çalışma alanları da, güneşten fazla etkilenmeyen, ancak dışarısı ile görsel iletişim kurabilen mekanlar olarak konumlanmış oldu.

Açık ve esnek çalışma mekanları yaratarak, hiyerarşiden uzak, herkesin benzer ve eşit bir çalışma ortamına sahip olduğu alanlar tasarlandı. Bu modern düşünme tarzı, yönetimin mekanı şekillendiren en önemli kararlarından biri oldu.

Ofisin merkezinde, farklı disiplinlerden insanları bir araya getirmek amacıyla kafe, konferans alanı ve dijital medyanın sınırlarını zorlamak için kurulan teknoloji laboratuvarından oluşan büyük bir ortak alan tasarlandı. Hepsinin merkezine ise poligon kabuktan oluşan bir ‘pod’ yerleştirildi. Beyin fırtınası için kullanılacak bu mekan, aynı zamanda poligonal şekillerin bir araya gelmesiyle temsil edilen ‘dijital olasılık’ fikrinin merkezini oluşturuyor.

Tasarım Ekibi:
Hasan Çalışlar, Emre Erenler, Cem Kaptan, Burçe Karadağ, Beril Çiçek

Proje Yönetimi:
SPM
Mekanik Proje:
Pasifik Mühendislik
Elektrik Projesi:
Enkom Mühendislik
Tesisat Projesi:
Pasifik Mühendislik
Ana Yüklenici:
SPM
Fotoğraflar:
Cemal Emden